Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Contact

Wilt u contact met de Huurcommissie, dan zijn er de volgende mogelijkheden.

Publieksvoorlichting

Heeft u een vraag over (inkomensafhankelijke) huurverhoging, huurprijs, servicekosten, onderhoud of woningverbetering en kunt u het antwoord niet vinden op deze website?
Dan kunt u uw vraag telefonisch of per e-mail stellen aan Informatie Rijksoverheid.

  • Telefoon: bel 1400 (lokaal tarief) op werkdagen van 8.00 - 20.00 uur. 
  • E-mail: via het contactformulier op de website van Rijksoverheid.

Belt u vanuit het buitenland, bel dan: +31 77 465 67 67

Vragen over een lopende zaak

Heeft u een verzoek(schrift)  ingediend en heeft u vragen over uw zaak? Dan kunt u bellen naar het telefoonnummer dat u in de ontvangstbevestiging of andere correspondentie van de Huurcommissie vindt.

Heeft u een procedure lopen bij de Huurcommissie en wilt u voor de zitting nog aanvullende stukken versturen? Dan kunt u deze tot vijf werkdagen voor de zitting opsturen naar de Huurcommissie, per brief of fax. Stuur de stukken ook naar de andere partij. Vermeld op alle stukken altijd het zaaknummer.

Let op: De Huurcommissie heeft de afgelopen tijd veel verzoekschriften ontvangen. Hierdoor duurt het helaas langer dan gebruikelijk voordat de verzoeken officieel zijn ingeboekt en u een ontvangstbevestiging krijgt.

Adres Huurcommissie

Postbus 16495
2500 BL Den Haag
Fax 070 375 4200

Overige vragen

  • Heeft u als huurder vragen over uw huurcontract of het opzeggen van de huur? Dan kunt u terecht bij het Juridisch loket.
  • Heeft u vragen over de huurtoeslag (huursubsidie), dan kunt u terecht bij de Belastingdienst.

Persvoorlichting en woordvoering

Bent u journalist en wilt u een afspraak voor een interview of reportage over de Huurcommissie? Of heeft u vragen over nieuwsberichten van de Huurcommissie? Dan kunt u bellen met telefoonnummer 1400. De voorlichters van Informatie Rijksoverheid zorgen er voor dat u bij de juiste persoon terecht komt.

Gaat uw vraag over het beleid van de Rijksoverheid op het gebied van huren en  huurwoningen, dan kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties