Een onderzoek in de woning. Wat houdt dat in?

Bij de meeste procedures komt een van onze onderzoekers kijken in de woning. Hier leest u hoe zo'n onderzoek in zijn werk gaat.

U ben huurder. Moet u thuis zijn bij het onderzoek?

U krijgt een brief over het onderzoek bij u thuis. Daarin staat op welke dag en hoe laat onze onderzoeker bij u langs komt. De brief krijgt u ongeveer 2 weken van tevoren. U moet thuis zijn om de deur open te doen.

De datum komt niet uit. Wat kunt u doen?

Kunt u echt niet thuis zijn? Regel dan iemand anders die ons kan binnenlaten. Kan niemand anders de deur open doen? Dan moet u ons zo snel mogelijk daarover bellen. Dat kan op zijn laatst een week voor de datum van het onderzoek. Bel: 0800-488 72 43.
Wij plannen een nieuwe datum. Dat kan maar één keer.

Belangrijk om te weten: staan wij voor de deur en is er niemand thuis? Heeft u ook niet afgebeld? Dan maken we daar een aantekening van.  

Heeft u nog extra informatie?

Wilt u als huurder of als verhuurder nog informatie aanvullen die de onderzoeker vooraf moet bekijken? Dat kan op zijn laatst 5 werkdagen voor het onderzoek.

Stuur de informatie samen met het formulier Aanvullende informatie opsturen. Of per brief.

Belangrijk om te weten: u moet zelf uw extra informatie ook naar de andere partij sturen. 

U bent verhuurder. Mag u aanwezig zijn bij het onderzoek?

Wilt u als verhuurder bij het onderzoek aanwezig zijn? U moet dat op zijn laatst 2 werkdagen voor de datum van het onderzoek doorgeven aan de Huurcommissie. De huurder kan wel bij ons aangeven dat hij niet wil dat u bij het onderzoek aanwezig bent.

Wilt u als verhuurder niet bij het onderzoek zijn, dan kunt u dit tot uiterlijk 2 werkdagen vóór de geplande onderzoeksdatum doorgeven en aangeven of u vóór of na het onderzoek telefonisch contact met de onderzoeker wilt.