Hoe werkt een procedure via een keuzebrief?

Ik heb een keuzebrief gekregen. Wat moet ik doen?

Om u minder lang te laten wachten op een uitspraak doen we zo veel mogelijk schriftelijk. Als het echt nodig is, houden we een zitting. Wij vragen u te kiezen hoe u wilt doorgaan met de procedure.

U kiest uit 3 mogelijkheden

Heeft u het onderzoeksrapport gekregen? Daarin staat wat de onderzoeker is tegengekomen en zijn conclusie. Bent u het daarmee eens? Of wilt u nog iets over het rapport kwijt? Wij vragen u in de keuzebrief voor welke volgende stap u kiest in de procedure.

U kunt kiezen uit:

  • korte procedure
  • uitspraak na schriftelijke reactie
  • uitspraak na videozitting

U maakt een keuze

U kiest een van de 3 mogelijkheden. De andere partij ook. Kiest de één een uitgebreidere procedure dan de ander? Dan volgen wij die uitgebreidere procedure. Die noemen we de ‘zwaardere’ procedure.

Voorbeeld
De ene partij kiest voor een uitspraak na schriftelijke reactie. De andere partij kiest voor een korte procedure. We volgen de procedure: uitspraak na schriftelijke reactie.

Geef uw keuze aan ons door

Geef uw keuze binnen 3 weken na de datum op de keuzebrief aan ons door. Doe dat online met het formulier Aanvullende informatie bij een procedure.

  1. Klik in het formulier op de optie: ‘Brief met onderwerp: verzoek om reactie’.
  2. Kies voor: ‘Doorgeven keuze voor afhandeling procedure’.
  3. Vul het zaaknummer in. U vindt het nummer op onze brief.
  4. Geef aan bij ‘type procedure’ over welk onderwerp uw procedure gaat.
  5. Zet een vinkje dat u alles naar waarheid hebt ingevuld.

Wat gebeurt er als u geen keuze maakt?

  • Maakt u als huurder geen keuze? Dan volgt de Huurcommissie de keuze van uw verhuurder. Maakt u als verhuurder geen keuze? Dan volgt de Huurcommissie de keuze van uw huurder.
  • Maakt u geen van beide een keuze? Dan volgt de Huurcommissie de korte procedure: de voorzitter doet uitspraak.

Wilt u de procedure stoppen?

Bent u het al met elkaar eens en heeft u geen uitspraak meer nodig? U kunt de procedure stopzetten. Dat doet u met het formulier Een verzoek intrekken. Stuur het formulier binnen 3 weken nadat u het onderzoeksrapport heeft ontvangen.