4 juni 2020

Huurcommissie start in juni weer met zittingen en onderzoeken

In juni start de Huurcommissie weer met hoorzittingen en onderzoek in woningen. De eerste hoorzitting vindt plaats op 29 juni. Naar verwachting vinden de eerste onderzoeken plaats vanaf 22 juni. Momenteel treft de Huurcommissie hiervoor de nodige maatregelen. Zo zijn tijdelijk de procedures voor een zitting en onderzoek in de woning aangescherpt. Onder meer zal het aantal personen in de woning of op de zittingslocatie worden beperkt. Hiermee wil de Huurcommissie verspreiding van het coronavirus tegengaan en de gezondheid van huurders, verhuurders en haar medewerkers beschermen.

Persoonlijk bericht

Zodra uw zaak is ingepland, ontvangt u een brief met de datum en het tijdstip van het onderzoek of de zitting en meer infornatie over de (gewijzigde) procedure. De brief ontvangt u circa twee weken voor de geplande datum.

Hoorzitting via video

Alle zittingslocaties voldoen aan de maatregel van het RIVM om 1,5 meter afstand te houden. De Huurcommissie begint vanaf 29 juni met hoorzittingen op de volgende locaties: Arnhem, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Huurders en verhuurders, die wonen in de buurt van één van deze locaties, krijgen een uitnodiging voor een zitting op locatie.

Voor huurders en verhuuders die niet in de buurt van één van deze zittingslocaties wonen biedt de Huurcommissie in eerste instantie een hoorzitting aan met videoverbinding. Hiermee wil de Huurcommissie ook het openbaar vervoer minder belasten. In de uitnodigingsbrief staat meer informatie de videozitting.

De zittingslocatie in Den Haag wordt de komende periode gebruikt door de zittingscommissie voor het houden van videozittingen.

Langere behandeltermijn
Door het stopzetten van de zittingen en onderzoeken in de periode van maart tot juni is de afhandeling van verzoeken mogelijk vertraagd. De Huurcomissie heeft in deze periode wel gewerkt aan uitspraken en aan de voorbereiding van zaken, onderzoeken en zittingen. Zodat deze snel kunnen worden gepland zodra dat weer mogelijk is. De Huurcommissie stuurt uitspraken voortaan per e-mail naar de bij ons bekende e-mailadressen en niet meer per post.

Net als iedere organisatie vindt de Huurcommissie het belangrijk dat klanten en medewerkers gezond blijven en geen enkel risico lopen. Adviezen en de beschikbare informatie van de Rijksoverheid en het RIVM zijn voor de Huurcommissie leidend.

Heeft u vragen?
Dan kunt u het telefoonnummer bellen dat u vindt in onze brief over het aangekondigde bezoek voor onderzoek of de geplande zitting.

Oudere berichten

15 maart 2020

Huurcommissie stelt zittingen en onderzoeken uit

Zittingen in het land en onderzoeken in woningen stelt de Huurcommissie per direct uit. De Huurcommissie heeft dat besloten na de extra maatregelen die de regering zondag 15 maart heeft aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén daarvan is gepaste afstand van elkaar te houden met 1,5 meter. Dat kan tijdens zittingen en onderzoeken in woningen lastig zijn.

Verder bestaat een kans dat de Huurcommissie de bezetting van de zittingen en de onderzoeken niet rond krijgt als gevolg van de extra maatregelen. Het stoppen met de zittingen en de onderzoeken geldt in ieder geval tot half juni.

Gevolgen
De Huurcommissie vraagt uw begrip voor deze vergaande maatregelen. Wij zijn ons ervan bewust dat de afhandeling van uw verzoek hierdoor langer kan duren. Wij blijven verder werken aan uitspraken, de voorbereiding van zaken, onderzoeken en zittingen. De Huurcommissie stuurt uitspraken voortaan per e-mail naar de bij ons bekende e-mailadressen en niet meer per post.

Net als iedere organisatie vindt de Huurcommissie het belangrijk dat klanten en medewerkers gezond blijven en geen enkel risico lopen. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet. Adviezen en de beschikbare informatie van de Rijksoverheid en het RIVM zijn voor de Huurcommissie leidend.

Persoonlijk bericht
Heeft u al een uitnodiging ontvangen voor een zitting? Of staat er al een onderzoek in uw woning gepland? Dan krijgt u persoonlijk bericht van ons over uitstel.

Heeft u vragen?
Dan kunt u het telefoonnummer bellen dat u vindt in onze brief over het aangekondigde bezoek voor onderzoek of de geplande zitting.