Huurcommissie stelt zittingen en onderzoeken uit

Zittingen in het land en onderzoeken in woningen stelt de Huurcommissie per direct uit. De Huurcommissie heeft dat besloten na de extra maatregelen die de regering zondag
15 maart heeft aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén daarvan is gepaste afstand van elkaar te houden met 1,5 meter. Dat kan tijdens zittingen en onderzoeken in woningen lastig zijn.

Verder bestaat een kans dat de Huurcommissie de bezetting van de zittingen en de onderzoeken niet rond krijgt als gevolg van de extra maatregelen. Het stoppen met de zittingen en de onderzoeken geldt tot 1 juni.

Gevolgen
De Huurcommissie vraagt uw begrip voor deze vergaande maatregelen. Wij zijn ons ervan bewust dat de afhandeling van uw verzoek hierdoor langer kan duren. Wij blijven verder werken aan uitspraken, de voorbereiding van zaken, onderzoeken en zittingen.

Net als iedere organisatie vindt de Huurcommissie het belangrijk dat klanten en medewerkers gezond blijven en geen enkel risico lopen. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet. Adviezen en de beschikbare informatie van de Rijksoverheid en het RIVM zijn voor de Huurcommissie leidend.

Persoonlijk bericht
Heeft u al een uitnodiging ontvangen voor een zitting? Of staat er al een onderzoek in uw woning gepland? Dan krijgt u persoonlijk bericht van ons over uitstel.

Heeft u vragen?
Dan kunt u het telefoonnummer bellen dat u vindt in onze brief over het aangekondigde bezoek voor onderzoek of de geplande zitting.