Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Huurprijscheck krijgt voorkeur

De Huurprijscheck is vanaf 7 oktober het enige instrument om het puntentotaal van een zelfstandige woning te berekenen. Daarmee komt een eind aan het formulier puntentelling zelfstandige woning.

Huurders en verhuurders maken een puntentelling van een zelfstandige woning als zij willen weten wat de maximale huurprijs daarvan is. Dit is niet eenvoudig, de regels hiervoor zijn ingewikkeld.
Daarom heeft de Huurcommissie een digitaal hulpmiddel voor huurders en verhuurders gemaakt, de Huurprijscheck zelfstandige woonruimte. De Huurprijscheck voorziet al tijden duidelijk in een behoefte. Nagenoeg alle huurders en verhuurders gebruiken de Huurprijscheck als zij een puntentelling voor een zelfstandige woning maken.
Het  formulier voor het maken van een puntentelling gebruiken zij vrijwel niet meer. Daarbij komt dat het verwerken van de recente wijzigingen in de regelgeving (oktober 2016) het formulier nóg minder gebruiksvriendelijk zou maken. Daarom stelt de Huurcommissie geen formulier meer beschikbaar.  

De Huurcommissie stelt nog wel via de website formulieren beschikbaar voor de berekening van het aantal punten voor een onzelfstandige woning (kamer), een woonwagen of een woonwagenstandplaats.