Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Onzelfstandige woonruimte: Huurprijscheck hét instrument voor de puntentelling

De Huurprijscheck voor een onzelfstandige woonruimte is vanaf 25 april 2017 hét instrument om het puntentotaal van een onzelfstandige woonruimte te berekenen. Hiermee verdwijnt het downloadbare formulier puntentelling onzelfstandige woonruimte. De Huurprijscheck is gebruiksvriendelijk en heeft als uitkomst een puntentelling die met de puntentelling van een onderzoeker van de Huurcommissie te vergelijken is.

Gebruiksvriendelijke huurprijscheck

De Huurprijscheck onzelfstandige woonruimte is vollediger, gebruiksvriendelijker en berekent de punten automatisch. De uitkomst van de huurprijscheck is met de puntentelling van een onderzoeker te vergelijken. Op basis van deze puntentelling kunnen huurders en verhuurders de maximale huurprijs berekenen. 

Heel veel huurders en verhuurders maken al gebruik van de huurprijscheck. Het puntenformulier is door veranderingen die noodzakelijk zijn na wijzigingen in de regelgeving complex en ongebruiksvriendelijk. Vanaf 25 april 2017 is het formulier puntentelling onzelfstandige woonruimte niet langer beschikbaar.

Puntentelling woonwagens en standplaatsen

Wilt u de maximale huurprijs van een woonwagen of standplaats berekenen? Dit doet u nog wel via een formulier. De Huurcommissie stelt het formulier voor de berekening van het aantal punten voor woonwagens en/of standplaatsen nog wel via de website beschikbaar.