Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Symposium 100 jaar Huurcommissie

Foto: Monique van Zeijl

De Huurcommissie bestaat honderd jaar. Op 27 maart 2017 was het precies honderd jaar geleden dat de eerste Huurcommissiewet van kracht werd. Al sinds de eerste wereldoorlog zorgt de Huurcommissie voor de belangen van huurders en verhuurders.

Op haar 100ste verjaardag organiseerde de Huurcommissie daarom het symposium 'Voorkomen is beter dan beslechten'. Ruim 150 belangstellenden uit de wereld van huur en verhuur woonden op 27 maart dit symposium in Den Haag bij.

Op het symposium blikte minister Plasterk terug op 100 jaar Huurcommissie. Hij kreeg uit handen van voorzitter Anke van Heur het eerste exemplaar van het Huurcommissie Jubileumboek. Zelf sprak van Heur over de veranderende rol van de Huurcommissie door de jaren heen.

Keynote spreker van het symposium AndrĂ© Verburg gaf aan dat de rol van de Huurcommissie moeilijker is geworden omdat het de waarden van toen en de conflicthanteringsvaardigheden van nu moet bezitten. De Huurcommissie is het schaap met vijf poten.

Het symposium werd georganiseerd door de Huurcommissie en gehouden in het New World Campus in Den Haag. Gespreksleider was socioloog en hoogleraar Bestuurskunde Wim Derksen.

Een impressie van het symposium vindt u op de jubileumwebsite.