Verdere versoepelingen bij onderzoek in woning

Het dragen van een mondkapje tijdens het onderzoek in een woning wordt op prijs gesteld, maar is niet meer verplicht. Ook mag er weer meer dan 1 persoon in de woning aanwezig zijn tijdens het onderzoek. Deze versoepelingen heeft de Huurcommissie doorgevoerd na de persconferentie van 14 september.

Frisse lucht en voldoende ruimte

Vanaf 25 september verandert de basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ in een dringend advies om afstand te houden. De Huurcommissie vraagt huurders en verhuurders daarom om het aantal mensen in de woning tijdens het onderzoek te beperken als de ruimte klein is. De onderzoeker kan overige aanwezigen (buiten de huurder en verhuurder) vragen de ruimte te verlaten als deze te klein is.

Ook vragen wij huurders om te zorgen voor voldoende frisse lucht in de ruimte voordat het onderzoek plaatsvindt. Voor de Huurcommissie staat de veiligheid van medewerkers en huurders en verhuurders voorop.

Uiteraard verwacht de Huurcommissie dat mensen, die coronagerelateerde klachten hebben, niet aanwezig zijn bij het onderzoek.

Verhuurder weer bij onderzoek

Door de coronamaatregelen konden verhuurders lange tijd niet aanwezig zijn bij het ondezoek in de woning. Sinds 1 september nodigt de Huurcommissie verhuurders weer uit om aanwezig te zijn bij onderzoek.