Verhuurder weer bij onderzoek in woning

Verhuurders krijgen weer een uitnodiging om aanwezig te zijn bij onderzoek in de woning. De Huurcommissie nodigt hen weer uit voor onderzoeken die plaatsvinden vanaf 1 september.

Voorwaarde is wel dat de onderzoeker, huurder en verhuurder tijdens het onderzoek steeds anderhalve meter afstand van elkaar houden en een mondkapje dragen. Dit is belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De veiligheid van medewerkers en huurders en verhuurders staat voor de Huurcommissie voorop.

Als een verhuurder niet bij het onderzoek kan of wil zijn, dan kan de onderzoeker ook voor of na het onderzoek telefonisch contact met de verhuurder opnemen. Verhuurders kunnen tot uiterlijk twee werkdagen voor de geplande datum doorgeven of zij bij het onderzoek aanwezig willen zijn of telefonisch contact willen met de onderzoeker.

Sinds augustus 2020 mocht de verhuurder vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig zijn bij het onderzoek. De verhuurder kon wel telefonisch contact hebben met de onderzoeker voor, tijdens of na afloop van het onderzoek.