Wat kan ik doen als de Huurcommissie bepaalt dat mijn huurprijs omlaag moet?

Blijkt uit ons onderzoek dat uw inkomen is gedaald en uw huurprijs daardoor omlaag moet? Dan staat in onze uitspraak wat uw nieuwe, lagere huurprijs wordt.

Blijkt uit ons onderzoek dat de huurprijs van uw woning niet omlaag hoeft? Dan blijft uw huurprijs gelijk.

Als uw verhuurder de huurprijs moet verlagen

De uitspraak van de Huurcommissie is bindend. Staat in onze uitspraak dat de huurprijs omlaag moet, dan moet uw verhuurder zich daaraan houden. In onze uitspraak staat met hoeveel de huurprijs omlaag moet en op welke datum de huurverlaging ingaat.

Zelf geld terugvragen bij huurverlaging

Heeft u te veel huurprijs betaald? Vraag dan zelf het te veel betaalde bedrag terug aan uw verhuurder. Wil uw verhuurder het bedrag niet terugbetalen? Neem dan contact op met het Juridisch Loket. De Huurcommissie kan u hier niet bij helpen.

Let op: Huurtoeslag
De huurverlaging kan gevolgen hebben voor uw huurtoeslag. Kijk voor meer informatie en een proefberekening op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.

Bent u het niet eens met de uitspraak?

Dan kunt u de Huurcommissie vragen opnieuw naar de zaak te kijken. Dit doet u binnen drie weken na de verzenddatum van de uitspraak. Gebruik hiervoor het formulier  ‘Verzet tegen een uitspraak van de voorzitter’ op onze website.

Kantonrechter

U kunt ook naar de kantonrechter. Aan een procedure bij de kantonrechter zijn kosten verbonden. Vraag tijdig bij de kantonrechter binnen hoeveel weken u uw procedure moet starten.