De Huurcommissie doet een uitspraak over mijn voorstel tot eenmalige huurverlaging. Wat betekent dat?

De Huurcommissie beoordeelt uw voorstel en doet daarover een uitspraak. Wat kunt u verwachten? En wat kunt u daarna nog doen?

Wat kan ik doen als de Huurcommissie bepaalt dat mijn huurprijs te hoog is?

Blijkt uit ons onderzoek dat u – gezien uw huishoudinkomen en de huurprijs die u nu betaalt – in aanmerking komt voor een eenmalige huurverlaging? Dan bepaalt de Huurcommissie een nieuwe, lagere huurprijs die past bij uw huishoudinkomen.  

Blijkt uit ons onderzoek dat u niet in aanmerking komt voor eenmalige huurverlaging? Dan wijst de Huurcommissie uw verzoek af, en blijft uw huurprijs gelijk.  

Uw woningcorporatie moet de huurprijs verlagen

De uitspraak van de Huurcommissie is bindend. Dat betekent dat uw woningcorporatie de huurprijs moet verlagen. In onze uitspraak staat op welke datum de huurverlaging ingaat.

Let op: Huurtoeslag
De huurverlaging kan gevolgen hebben voor uw huurtoeslag. Kijk voor meer informatie en een proefberekening op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.

Bent u het niet eens met de uitspraak?

Dan kunt u de Huurcommissie vragen opnieuw naar de zaak te kijken. Dit doet u binnen drie weken na de verzenddatum van de uitspraak. Gebruik hiervoor het formulier  ‘Verzet tegen een uitspraak van de voorzitter’ op onze website.

Kantonrechter

U kunt ook naar de kantonrechter. Aan een procedure bij de kantonrechter zijn kosten verbonden. Vraag tijdig bij de kantonrechter binnen hoeveel weken u uw procedure moet starten.