Ik vind mijn jaarafrekening of voorschotbedrag te hoog. Wat kan ik doen?

Bent u het als huurder niet eens met de jaarafrekening van de servicekosten of het maandelijks voorschotbedrag voor gas, water en elektriciteit die u betaalt? Op deze pagina leest u wat u kunt doen.

Heeft u een jaarafrekening gekregen?

Uw verhuurder is verplicht om u jaarlijks op tijd een jaarafrekening te sturen.
Lees wanneer u de jaarrekening krijgt.

Heeft u uw jaarafrekening niet ontvangen van uw verhuurder? Vraag de afrekening eerst schriftelijk aan voordat u de Huurcommissie inschakelt. Als u de afrekening na drie weken nog niet hebt ontvangen of u bent het niet eens met de afrekening die u ondertussen hebt ontvangen van uw verhuurder, dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. Wij bepalen dan hoeveel u moet betalen. In dit geval hoeft u niet eerst een brief aan uw verhuurder te sturen.

Vindt u dat u te veel betaalt voor de servicekosten? U kunt het volgende doen.

  1. Lees eerst wat servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen zijn. Daarmee checkt u of uw vraag niet over andere kosten gaat.
  2. Bent u het niet eens met uw jaarafrekening of uw maandelijks voorschotbedrag? Vraag dan uw verhuurder om de jaarafrekening of het voorschotbedrag aan te passen. Stuur daarvoor een brief aan uw verhuurder.
  3. Wil uw verhuurder de jaarafrekening of het voorschotbedrag niet aanpassen? Dan kan de Huurcommissie u misschien helpen. Zo schakelt u de Huurcommissie in.