Wat gebeurt er nadat de Huurcommissie is ingeschakeld?

Als de Huurcommissie is ingeschakeld, gaan wij de jaarlijkse huurverhoging onderzoeken. Hier leest u wat er tijdens de procedure gebeurt.

Beide partijen krijgen bericht

U krijgt een brief of e-mail waarin staat dat wij uw formulier hebben ontvangen. Daarin staat ook het nummer van uw procedure en hoe u contact met ons kunt opnemen.

U moet de kosten betalen

Een procedure bij de Huurcommissie kost geld. Als verhuurder betaalt u € 300. Als u gelijk krijgt, dan krijgt u dit bedrag na de uitspraak terug. Hier leest u meer over hoeveel u moet betalen.

Let op: Huurder is tot de uitspraak de oude huurprijs verschuldigd

Nadat u heeft betaald, kunnen we uw zaak behandelen. Wij beoordelen of de huurverhoging terecht is. Zolang we nog geen uitspraak hebben gedaan over de huurverhoging, mag huurder de oude huurprijs blijven betalen.

Lees wat u kunt verwachten van een uitspraak van de Huurcommissie over huurverhoging.

Bij een all-in prijs

Betaalt uw huurder een all-in prijs voor uw kamer of huurwoning? Dus één totaalbedrag aan kale huurprijs en bijkomende kosten? Dan splitsen wij dat bedrag eerst op in de kale huurprijs en een voorschot voor de servicekosten en nutsvoorzieningen. Daarna beoordelen we of de jaarlijkse huurverhoging terecht is.
Lees meer hierover op de pagina Splitsen all-in prijs.