Wanneer heeft bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging geen zin?

Bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging heeft niet altijd zin. Lees hier wanneer bezwaar maken geen zin heeft, en wat u wél kunt doen.

Mijn huurwoning wordt niet goed onderhouden

Zijn er problemen met het onderhoud of heeft uw woning gebreken? Dat is geen reden om bezwaar te maken tegen de jaarlijkse huurverhoging.

Wat kunt u wel doen?
Bij ernstige gebreken aan uw woning kunt u de Huurcommissie vragen om de huurprijs tijdelijk te verlagen. Kijk op de pagina Onderhoud en gebreken voor meer informatie.

Mijn inkomen is in 2022 gedaald

Is uw inkomen in 2022 lager dan vorig jaar? Een inkomensdaling in het lopende jaar is geen geldige reden om bezwaar te maken tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging. Ook de Huurcommissie kan u nog niet helpen. Dat kunnen we pas als we uw inkomen over heel 2022 weten.

Wat kunt u wel doen?
•    Neem contact op met uw verhuurder. Hij is niet verplicht om de huurprijs te bevriezen of te verlagen, maar veel woningcorporaties helpen mensen die moeite hebben om de huurprijs te betalen.
•    Vraag volgend jaar, in 2023, om huurverlaging bij uw verhuurder. U kunt dat doen meteen nadat het totale inkomen over 2022 bekend is. Op Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over huurverlaging.

Ik heb veel overlast van mijn buren

Heeft u veel last van uw buren (die een woning van dezelfde woningcorporatie huren). Bijvoorbeeld geluidsoverlast. En vindt u dat uw verhuurder daar te weinig tegen doet? Dat is geen reden om bezwaar te maken tegen de huurverhoging.

Wat kunt u wel doen?
Meld uw klacht bij buurtbemiddeling en bij uw verhuurder. Kijk op de website van uw gemeente of woningcorporatie waar u terecht kunt.