Ik ga verhuizen. Wat betekent dat voor mijn procedure?

Bent u als huurder een procedure bij de Huurcommissie gestart? Maar verhuist u voor of tijdens de procedure? Hier leest u wat u moet doen.

Gaat u verhuizen? Laat het ons weten

Als u een procedure bent gestart bij de Huurcommissie en u gaat binnenkort verhuizen, neemt u dan via Aanvullende informatie contact met ons op. Wij proberen dan om nog vóór uw verhuizing een onderzoek in uw woning te doen.

Lukt dit toch niet, zorg dan dat u alles wat belangrijk is voor uw zaak, zoals foto’s, een puntentelling en dergelijke, bewaart. U kunt die informatie dan aan ons opsturen.

Bent u al verhuisd? U moet zorgen dat de onderzoeker binnenkomt

Heeft u de Huurcommissie ingeschakeld? En komen wij onderzoek doen in de woning? Dan moet u ervoor zorgen dat de onderzoeker naar binnen kan. Ook als u verhuisd bent en dus daar niet meer woont. U bent verantwoordelijk.

  1. Is de woning opnieuw verhuurd? Vraag de nieuwe bewoner of hij de onderzoeker van de Huurcommissie wil binnenlaten. Vindt de nieuwe bewoner dat goed? Stuur hem dan een e-mail of brief waarin jullie afspraak nog een keer staat. Laat het ook aan ons weten.
  2. Is de woning nog niet opnieuw verhuurd? Vraag uw verhuurder of hij een van onze onderzoekers wil binnenlaten. Vindt de verhuurder dat goed? Stuur hem een e-mail of brief waarin jullie afspraak nog een keer staat. Laat het ook aan ons weten.
  3. Afspraken maken lukt niet? Lukt het u niet om een afspraak te maken met de nieuwe bewoner? Of met de verhuurder? Bel of mail ons daarover.

Bewaar de e-mail of een kopie van de brief die u heeft gestuurd. U moet kunnen laten zien dat u zelf heeft geprobeerd ervoor te zorgen dat de onderzoeker binnen kon komen.