Niet eens met uitspraak van de voorzitter - voor huurders en verhuurders

U heeft een uitspraak van de voorzitter van de Huurcommissie ontvangen. U bent het niet eens met die uitspraak. Op dit formulier legt u uit waar u het precies niet mee eens bent en waarom. Dat heet: verzet aantekenen.

Wanneer stuurt u dit formulier op?

U stuurt het formulier binnen 3 weken na de verzenddatum van de uitspraak.

Bent u het niet eens met de uitspraak?

Dan kunt u in verzet gaan. Dit doet u binnen drie weken na de verzenddatum van de uitspraak. Gebruik hiervoor het formulier  ‘Verzet tegen een uitspraak van de voorzitter’.

Let op: tijdens een hoorzitting bij verzet kunt u geen nieuwe feiten of documenten meer inbrengen. De commissie beoordeelt alleen of de voorzitter de feiten en omstandigheden die u heeft genoemd goed heeft beoordeeld. Alleen als u tijdens de eerdere procedure geen kans heeft gekregen om uw mening te geven, kan de commissie nieuwe feiten en omstandigheden meenemen in de beoordeling van het verzet. Dit kan bijvoorbeeld als de verkeerde wederpartij is aangeschreven. Ook bekijkt de commissie of het beleid van de Huurcommissie goed is toegepast.

Kantonrechter

U kunt ook naar de kantonrechter. Aan een procedure bij de kantonrechter zijn kosten verbonden. Vraag tijdig bij de kantonrechter binnen hoeveel weken u uw procedure moet starten.

Vul het formulier in

Heeft u moeite met het invullen van het online formulier, bel dan naar 1400 (u betaalt normale belkosten).