Versoepeling coronamaatregelen bij onderzoek in woning

Het dragen van een mondkapje tijdens het onderzoek in een woning is niet meer verplicht, net als het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er weer meer dan 1 persoon namens de huurder en verhuurder aanwezig zijn bij het onderzoek.

Deze versoepelingen van de coronamaatregelen gaan vanaf 25 februari in. Hiermee volgt de Huurcommissie de richtlijn van de overheid.

Basisregels

Wij vragen huurders nog wel om te zorgen voor voldoende frisse lucht in de ruimte voordat het onderzoek plaatsvindt. Uiteraard verwacht de Huurcommissie dat mensen, die coronagerelateerde klachten hebben, niet aanwezig zijn bij het onderzoek. Het dragen van een mondkapje mag uiteraard als iemand zich daar prettig bij voelt. En ook adviseren we om elkaar de ruimte te geven.