Huurcommissie informeert klanten uit voorzorg over datalek bij leverancier

De Huurcommissie laat circa 7.000 klanten weten dat hun naam, e-mail- en woonadres mogelijk in verkeerde handen is gevallen door een datalek. Het datalek is ontstaan bij een softwareleverancier van een marktonderzoeksbureau dat klanttevredenheidsonderzoek voor ons uitvoert.

Gisteravond ontvingen wij bericht van het marktonderzoeksbureau dat namen, e-mail- en woonadressen van klanten mogelijk betrokken zijn bij een datalek. Het gaat om gegevens van klanten die waren uitgenodigd voor klanttevredenheidsonderzoek dat dit bureau uitvoert. Niet betrokken bij het datalek zijn telefoonnummers, BSN-nummers, financiƫle gegevens of wachtwoorden. Uit voorzorg informeert de Huurcommissie circa 7.000 klanten per e-mail. Wij vragen daarin alert te zijn op phishing-berichten.

De Huurcommissie betreurt het dat klantgegevens mogelijk betrokken zijn bij een datalek. Meerdere partijen die gebruikmaken van dit bureau zijn hiermee geconfronteerd. Het datalek vond plaats bij een leverancier van het marktonderzoeksbureau. Het bureau heeft direct maatregelen getroffen om het lek te dichten en om herhaling te voorkomen. Ook is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.