Pieter Heerma voorzitter Huurcommissie

Vanochtend is in de ministerraad bekendgemaakt dat Pieter Heerma per 1 juni voorzitter wordt van de Huurcommissie. 

Pieter Heerma is 11 jaar Kamerlid geweest en fractievoorzitter voor het CDA. Daarbij heeft het beleidsterrein Volkshuisvesting en in het bijzonder vraagstukken op de huurmarkt de afgelopen jaren zijn bijzondere interesse gehad. Voor zijn periode als Kamerlid was Pieter hoofd voorlichting en woordvoerder voor de Tweede Kamerfractie van het CDA. Pieter heeft politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit.

Mark de Boer, plaatsvervangend secretaris-generaal BZK: ”Met Pieter Heerma hebben we een zeer betrokken bestuurder gevonden die een belangrijke bijdrage kan leveren in de maatschappelijke dialoog over de verhouding tussen huurders en verhuurders. Pieter is tevens een solide bestuurder die samen met de directeur het zelfstandig-bestuursorgaan en de ondersteunende dienst verder kan ontwikkelen als autoriteit op de huurmarkt.”

Nancy Krooshof-Bakker, directeur Huurcommissie:” Ik zie uit naar de samenwerking met Pieter. Ik heb hem leren kennen als een mensgericht bestuurder, die zich voor langere tijd wil verbinden aan de Huurcommissie. Naast zijn ruime politieke ervaring brengt hij ook een scherp oog voor innovatie mee. Een prachtige combinatie voor de Huurcommissie in deze fase!"

Pieter Heerma: ”Het is me een eer en een genoegen om als voorzitter van de Huurcommissie een bijdrage te mogen leveren aan rechtvaardigheid voor zowel huurders als verhuurders. Met laagdrempelige en onafhankelijke geschillenbeslechting levert de Huurcommissie een cruciale bijdrage aan een gezonde huurmarkt en daarmee de Volkshuisvesting in Nederland.”

Pieter Heerma, voorzitter Huurcommissie