Huurprijscheck zelfstandige woonruimte

Met deze Huurprijscheck berekent u de maximale kale huur van een zelfstandige woonruimte. U beantwoordt diverse vragen over bijvoorbeeld oppervlakte, keuken, badkamer en verwarming.

Het resultaat is een puntenaantal. Dit puntentotaal bepaalt de maximale huur van een zelfstandige sociale huurwoning. De verhuurder mag geen hogere huur vragen, wel een lagere huur. 

Wat heeft u nodig om de huurprijscheck in te vullen? 

Zoek de volgende gegevens op voordat u de Huurprijscheck invult: 

 • De oppervlakte van alle kamers in uw woning, ook de badkamer en keuken. 
 • De oppervlakte van uw eigen balkon, tuin of terras, (fietsen)berging of garage. 
 • De oppervlakte van kamers of ruimten die u met andere huurders deelt. Bijvoorbeeld een gemeenschappelijke tuin. 
 • De WOZ-waarde van uw woning. U kunt deze opvragen via WOZwaardeloket.nl
 • De lengte van het aanrecht in uw keuken. 
 • Het aantal vierkante meters extra wandtegels in de keuken. 
  Boven het aanrecht zijn tegels tot een hoogte van 1,50 m verplicht. Tegels hoger dan 1,50 m en op andere muren zijn extra tegelwerk. 
 • Het aantal vierkante meters vloertegels in de keuken die de verhuurder heeft gelegd. 
 • Het aantal vierkante meters extra wandtegels in de badkamer.
  In een badruimte zijn tegels tot een hoogte van 1,50 m verplicht. In een douche zijn tegels tot een hoogte van 1,80 m verplicht. Als de tegels hoger zijn, dan is dat extra tegelwerk. 

Verschillen tussen uw en onze berekening 

In een procedure over huurverlaging maakt de Huurcommissie zelf ook een puntentelling. Het aantal punten dat daar uitkomt, kan anders zijn dan het aantal dat u zelf berekent in de Huurprijscheck. Bijvoorbeeld door meetverschillen of een iets andere uitleg van de regels. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan de uitkomst van de Huurprijscheck. Hier leest u hoe de Huurcommissie de puntentelling toepast.

Vul de Huurprijscheck in op https://checkjeprijs.huurcommissie.nl/. Het invullen van Huurprijscheck duurt ongeveer 30 minuten. U kunt de check tussendoor opslaan en later verder gaan.