Eerdere uitspraken

Uitspraken van de Huurcommissie 

Bent u op zoek naar een uitspraak van de Huurcommissie in een afgeronde zaak? U vindt hier alle openbare uitspraken. We maken ze anoniem, dus zonder de naam van de huurder of verhuurder. 

Uitspraken zoeken

Een uitspraak komt na ongeveer 5 weken in het openbaar register. 

Gaat de huurder of verhuurder in verzet tegen een uitspraak? Dan komt de uitspraak pas in het openbaar register als de zaak is afgerond. 

Uitspraken per jaar 

Wilt u een overzicht van alle uitspraken in een jaar? Bijvoorbeeld om deze te analyseren? Hier vindt u de uitspraken van de afgelopen 5 jaar

Uitspraak van de rechter toevoegen 

Bent u na de uitspraak van de Huurcommissie naar de rechter gegaan? Nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, kunt u ons vragen die informatie toe te voegen in het openbaar register. Log in op MijnHuurcommissie en gebruik het online formulier Aanvullende informatie bij een procedure om ons de uitspraak van de rechter te laten sturen. Wij publiceren het gedeelte van de uitspraak dat van belang is in het openbaar register. 

Welke uitspraken kunt u niet inzien? 

Niet openbaar zijn uitspraken die persoonsgegevens bevatten die wij moeten beschermen. Bijvoorbeeld uitspraken waarin iemands inkomen of medische informatie staat.