Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Huurprijscheck en puntentelling

Wilt u weten wat de maximale huurprijs is van een woning of hoeveel punten een woning heeft? U kunt zelf een goede inschatting maken met de Huurprijscheck voor zelfstandige of onzelfstandige woonruimte (kamer).

Meer informatie kunt u vinden op Rijksoverheid.nl

Handleidingen

In de handleidingen voor zelfstandige woonruimte en onzelfstandige woonruimte staat beschreven hoe de Huurcommissie de puntenwaardering toepast. U vindt deze handleidingen op de pagina Publicaties.

Formulieren puntentelling

Kunt u geen gebruik maken van de Huurprijscheck, dan kunt u het puntenaantal van de woning berekenen met behulp van een formulier dat u kunt downloaden en afdrukken. Dit formulier geeft een indicatie van het aantal punten, maar is minder volledig dan de Huurprijscheck. U kunt de bijbehorende maximale (kale) huurprijs opzoeken via tabellen met huurprijzen.

Woonwagens en standplaatsen

Voor woonwagens en standplaatsen is alleen een formulier voor de puntentelling beschikbaar. U kunt de bijbehorende maximale (kale) huurprijs opzoeken via tabellen met huurprijzen.

Let op: De Huurcommissie stelt in een procedure het puntenaantal en de maximale huurprijs van de woonruimte vast na eigen onderzoek.