Huurprijscheck onzelfstandige woonruimte

Met deze Huurprijscheck berekent u de maximale kale huur van een onzelfstandige woonruimte: een kamer of studio. U beantwoordt diverse vragen over bijvoorbeeld oppervlakte van de kamers, de keuken en de badkamer.

Het resultaat is een puntenaantal. Dit puntentotaal bepaalt de maximale huur van de woonruimte. De verhuurder mag geen hogere huur vragen, wel een lagere huur. 

Wat heeft u nodig om de huurprijscheck in te vullen? 

Zoek de volgende gegevens op voordat u de Huurprijscheck invult: 

  • De oppervlakte van uw eigen kamer(s). 
  • De oppervlakte van kamers of ruimten die u met andere huurders deelt. Bijvoorbeeld een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, badkamer, (fietsen)berging of tuin. 

Verschillen tussen uw en onze berekening 

In een procedure over huurverlaging maakt de Huurcommissie zelf ook een puntentelling. Het aantal punten dat daar uitkomt, kan anders zijn dan het aantal dat u zelf berekent in de Huurprijscheck. Bijvoorbeeld door meetverschillen of een iets andere uitleg van de regels. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan de uitkomst van de Huurprijscheck. Hier leest u hoe de Huurcommissie de puntentelling toepast.

Vul de Huurprijscheck in op https://checkjeprijs.huurcommissie.nl 
(klik de onderste keuzeknop aan). Het invullen van Huurprijscheck duurt ongeveer 30 minuten. U kunt de check tussendoor opslaan en later verder gaan.