Huurprijscheck zelfstandige woonruimte

Met deze Huurprijscheck berekent u de maximale kale huurprijs van een zelfstandige woonruimte. U heeft een zelfstandige woning als de woning een eigen toegangsdeur heeft en een eigen keuken, eigen toilet en eigen badkamer of andere wasgelegenheid. 

Let op: de Huurprijscheck gaat uit van de huidige wet

Vult u de Huurprijscheck in voor de periode vanaf 1 juli 2024? Dan is het goed om te weten dat we het puntenaantal en de maximale kale huur berekenen volgens de regels die op dit moment gelden voor deze periode. Het kan zijn dat de nieuwe Wet betaalbare huur per 1 juli 2024 ingaat, maar deze wet is nog niet vastgesteld. Als dat gebeurt, passen we de Huurprijscheck zo snel mogelijk aan op de nieuwe wet.

Het invullen duurt ongeveer 30 minuten

Deze Huurprijscheck bestaat uit 6 onderdelen. Heeft u alles bij de hand? Dan duurt het invullen ongeveer 30 minuten. U kunt tussendoor gegevens opslaan en later verder gaan. De Huurprijscheck onthoudt uw gegevens.

Wat is het resultaat?

De Huurprijscheck berekent een puntenaantal. Het aantal punten dat een woning krijgt, is afhankelijk van de kwaliteit van de woonruimtes. Het puntentotaal bepaalt de maximale kale huurprijs van een zelfstandige sociale huurwoning.

Het resultaat kan anders zijn dan onze puntentelling

Bij sommige procedures telt de Huurcommissie zelf ook het aantal punten van een woning. Dat kan een ander resultaat geven dan wat u  u zelf berekend heeft. Dat komt bijvoorbeeld door meetverschillen of een iets andere uitleg van de regels. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan de uitkomst van deze Huurprijscheck. 

Vragen?

Heeft u vragen over de Huurprijscheck, neem dan contact met ons op.

Naar de Huurprijscheck zelfstandige woonruimte