Energielabel toetsen

Klopt het energielabel van mijn huurwoning? 

Elke huurwoning heeft een energielabel. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Dit label heeft een letter: A t/m G. Het energielabel heeft invloed op het aantal punten dat uw woning krijgt en daarmee op de hoogte van de huur.

Twijfelt u aan het energielabel van uw huurwoning in de vrije sector? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. Wij controleren het energielabel in de procedure huurprijs bij een nieuw of tijdelijk contract.

Hoe schakelt u de Huurcommissie in? 

Log in op MijnHuurcommissie en vul het formulier Toetsing aanvangshuurprijs in. Daarmee vraagt u de Huurcommissie om het energielabel van uw huurwoning te beoordelen. 

Heeft u moeite met het invullen van het online formulier? Bel dan gratis naar het klantcontactcentrum van de Huurcommissie: 0800-4887243 (belt u vanuit het buitenland, toets in +31 70 375 42 00. U betaalt normale belkosten). Of neem contact op met een van onze medewerkers. 

Onafhankelijke specialist bij voldoende bewijs 

Wij beoordelen eerst of u genoeg bewijs heeft dat het energielabel niet klopt. Als dat zo is, vragen wij aan een expert om een onderzoek in uw woning te doen. De expert beoordeelt het energielabel van uw woning en maakt de puntentelling van uw huurwoning.