Energieprestatievergoeding beoordelen

Ik vind de EPV te hoog. Wat kan ik doen? 

Gebruikt uw huurwoning in de vrije sector bijna geen energie? Dan mag uw verhuurder aan u een energieprestatievergoeding (EPV) vragen. Daarmee verdient hij het geld terug dat hij heeft uitgegeven om de woning energiezuiniger te maken en energie te laten opwekken. 

Uw verhuurder stelt de hoogte van de EPV vast. Hij moet zich daarbij houden aan de regels voor de maximale EPV. Vindt u de EPV te hoog? Maak dan eerst bezwaar bij uw verhuurder. Komt u er samen niet uit? Als u met uw verhuurder heeft afgesproken dat u bij meningsverschillen de Huurcommissie om advies kunt vragen, dan kunt u de Huurcommissie inschakelen.  

Hoe schakelt u de Huurcommissie in?

Log in op MijnHuurcommissie en vul het formulier Energieprestatievergoeding. Daarmee vraagt u de Huurcommissie om te bepalen of de afgesproken EPV redelijk is. 

Heeft u moeite met het invullen van het online formulier? Bel dan gratis naar het klantcontactcentrum van de Huurcommissie: 0800-4887243 (belt u vanuit het buitenland, toets in +31 70 375 42 00. U betaalt normale belkosten). Of neem contact op met een van onze medewerkers. 

Wij vragen de verhuurder om informatie

Wij onderzoeken of de EPV redelijk is. Wij vragen de verhuurder om informatie over de hoogte van de EPV en de afspraken daarover in het huurcontract. De verhuurder krijgt 2 weken de tijd om alle informatie op te sturen. Als de verhuurder iets meer tijd vraagt, krijgt hij nog 2 weken extra. Reageert de verhuurder niet op tijd? Of levert hij onjuiste informatie aan? Dan bepalen wij het bedrag. 

Wat kunt u verwachten van een advies over de EPV?

Na afloop van ons onderzoek ontvangen u en uw verhuurder een advies. In dat advies staat hoe u en uw verhuurder het verschil van mening het beste kunnen oplossen.  

Zelf geld terugvragen aan verhuurder

Betekent ons advies dat u te veel EPV heeft betaald? Vraag dan zelf uw geld terug aan uw verhuurder. Wil uw verhuurder het bedrag niet terugbetalen? Neem dan contact op met het Juridisch Loket. De Huurcommissie kan u hier niet bij helpen.